2 de novembre del 2011


Información en castellano haciendo click aquí.

Estem molt contents d'anunciar-vos que a finals de novembre organitzem al mas Cal Figueres del Pont d’Armentera un curs de construcció d’una estufa “rocket”. El curs serà impartit pel nostre expert en bioconstrucció Ben Tyler i aprendrem a construir un tipus d’estufa de massa térmica que crema més netament, redueix la quantiat necessària de llenya i que tu mateix pots construir de forma econòmica i senzilla. Aquestes estufes poden utilitzar-se per cuinar, escalfar aigua i/o proporcionar calefacció per una casa.
Aquest taller de dos dies inclourà una introducció als principis bàsics de la combustió, la transferència de la calor i del desenvolupament de l’estufa Rocket des del seu naixement als anys 70. Veurem com qualsevol persona pot disenyar i construir-se’n una a casa seva. Després, farem la construcció d’una nova estufa Rocket pas a pas. Podeu veure més informació sobre aquests tipus d’estufes en aquest enllaç.



Currículum de Ben Tyler



Ben Tyler és un bioconstructor americà amb experiència en la construcció i la renovació sostenbile utilitzant materials naturals o reutilizats que es poden aconseguir localment. Ha treballat instalant i reparant estufes de llenya, estufes de massa tèrmica i estufes rocket a diversos països d’arreu del món, cosa que fa que hagi pogut veure moltes tècniques i molts models diferents. Parla anglès, català i castellà, idioma en que es farà el curs.



Programa del curs



Dissabte 26 de Novembre



10:00 – Introducció als mecanismes bàsics de l’estufa de llenya, la història de l’estufa i el desenvolupament de l’Estufa Rocket.
11:30 – Pausa.
12:00 – Com dissenyar una Estufa Rocket: components, dimensions, preparació d’eines i materials.
14:00 – Dinar amb productes ecològics i locals servit pel Restaurant Selmellà.
15:30 – 17:30 – Construcció de la unitat de combustió de l’Estufa Rocket.



Diumenge 27 de Novembre



10:00 – Com dissenyar la massa tèrmica de l’Estufa Rocket.
11:30 – Pausa.
12:00 – Construcció de la unitat de massa térmica de l’Estufa Rocket.
14:00 – Dinar amb productes ecològics i locals servit pel Restaurant Selmellà.
15:30 – 17:30 – Finalitzem l’Estufa Rocket i l’encenem!



Preu (s’accepta moneda social): 50 euros menjar i dormir inclòs.
                                                40 euros menjar inclòs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada